Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine www.deko-svet.si (v nadaljevanju spletna trgovina, spletna stran) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju ZVPot). S spletno trgovino upravlja podjetje Brigita Kos s.p. (v nadaljevanju ponudnik), ki je ponudnik, skrbnik in lastnik spletne trgovine.

Vsebina Splošnih pogojev se nanaša na pogoje uporabe vsebin in storitev na spletni strani. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh in podstraneh spletne trgovine. V primeru, da se s splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa preko naše spletne trgovine ne opravite. Z vsakim nakupom, opravljenim preko naše spletne trgovine, se šteje, da ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in, da se z njimi v celoti strinjate. Pogoji so redno ažurirani in dostopni vsakomur.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in ponudnikom v elektronski obliki, se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Pridržujemo si pravico do spremembe ali preklica katerekoli spletne storitve, predstavljene na teh spletnih straneh, kakor tudi, da preprečimo uporabo storitve katerikoli stranki. Vsa dopolnila splošnih pogojev poslovanja bodo izvršena v pisni obliki. V primeru obvestila o pomanjkljivosti vsebin na spletni trgovini, bomo le-te odpravili v najkrajšem možnem času.

Informacije o ponudniku in kontakt

Ponudnik in sedež podjetja: Brigita Kos s.p.,  Tepe 1, 1272 Polšnik

E-naslov: info@deko-svet.si

Telefonska številka: 041 972 052

Matična številka: 8908290000

Davčna številka: 71551212

Ponudnik ni zavezanec za davek na dodano vrednost (DDV).

Predstavitev izdelkov in ažurnost podatkov

Slike izdelkov v spletni trgovini ali kjerkoli na spletnem mestu so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi izdelkov. Ponudnik ni vezan na opis proizvoda ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje ponudnika.

Ponudnik bo skušal čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov, dobavni rok ter cena spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka.

Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in ne vključujejo DDV, saj ponudnik ni zavezanec za davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen. Pravico do nakupa izdelkov ima vsak obiskovalec spletne trgovine, saj za izvršitev nakupa ni potrebna nikakršna registracija. Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo z opisom načina plačila, ki ga je kupec predhodno izbral. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Cene izdelkov, objavljene v spletni trgovini ne vsebujejo stroškov dostave. Ponudnik jih obračuna posebej po veljavnem ceniku Pošte Slovenije d.d.. Strošek dostave na področju Republike Slovenije znaša 3,50 eur za celoten nakup. Pri nakupu nad 50 eur, stroške dostave plača ponudnik.

Postopek nakupa in odstop od pogodbe

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, kjer je opisan način plačila.

V skladu s 1. odstavkom 43. člena ZVPot ima kupec pravico, da v štirinajstih dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za uveljavljanje pravice odstopa od pogodbe začne teči naslednji dan po prejemu blaga.

V skladu s 6. odstavkom 43. člena ZVPot, je edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, neposreden strošek vračila blaga.

Ponudnik omogoča plačilo blaga po predračunu, kjer uporabnik poravna kupnino v roku petih (5) delovnih dni na transakcijski račun ponudnika. Kupec prejme predračun z vsemi potrebnimi podatki za plačilo na svoj elektronski naslov, ki ga navede ob potrditvi nakupa. Ponudnik ima po prejemu plačila 14 dni časa, da pošlje naročen izdelek.

Ponudnik omogoča tudi plačilo z debetno ali kreditno kartico (stripe plačilo).

Dostava naročenih proizvodov

Ponudnik naročene pošiljke oddaja vsak dan razen ob sobotah, nedeljah in praznikih. Kupčevo naročilo bo dostavljeno v roku 3-14 dni po prejetem plačilu. Za izdelke, ki jih ima ponudnik na zalogi do 3 dni, za izdelke, ki jih nima na zalogi do 14 dni. Ponudnik izdelke dostavlja s podjetjem Pošta Slovenije d.d.

Odstop od pogodbe in reklamacije

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v petih (5) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Ponudnik lahko kadarkoli kupcu posreduje sklenjeno pogodbo, če kupec poda zahtevo na elektronski naslov ali telefonsko številko.

Ob prejemu poškodovanega izdelka, izdelka z napako ali napačnega izdelka ga mora kupec takoj oz. v najkrajšem možnem času reklamirati tako, da pisno obvesti ponudnika izdelka na elektronski naslov. Ponudnik je tak izdelek dolžan zamenjati ali vrniti denar kupcu v najkrajšem možnem času. Stroške reklamacije in dostave plača ponudnik.

Varovanje osebnih podatkov

Izjava o zasebnosti določa način uporabe osebnih podatkov na spletni strani. Politika o zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ur.l. RS, št. 59/99 s spremembami in dopolnitvami). Ta politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta šteje za uporabnika, ter za celotno spletno mesto, za vse njegove sestavne dele in podstrani.

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Zbiranje podatkov

Ponudnik zbira podatke uporabnika ob nakupovanju v spletni trgovini ter prijavi na e-novice.

O uporabniku zbira naslednje podatke: ime, priimek, e-pošta, telefonska številka in naslov prebivališča (ulica, hišna številka, pošta, kraj, država).

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike in jim omogoča lažje delo in uporabo spletnega mesta. Piškotki so datoteke, ki se namestijo na uporabnikovo napravo, s katero dostopa do spletnega mesta. Namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli omeji ali prepove z ustreznimi nastavitvami svojega spletnega brskalnika, vendar pa si ponudnik pridržuje pravico, da v takem primeru določeni deli spletnega mesta ali določene funkcionalnosti uporabniku niso dostopni. Z uporabo piškotkov ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Obdelava podatkov in nameni obdelave

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

  • pripravo odgovorov oziroma ponudb in pošiljanje le-teh po navadni ali e-pošti;
  • izvedbo naročil uporabnikov (pošiljanje in dostava, izdaja računa, uveljavljanje terjatev ipd.);
  • vodenje evidence povpraševanj uporabnikov in dostav kupcem;
  • statistične, marketinške in druge analize in raziskave v zvezi s povpraševanji uporabnikov;
  • komunikacija z uporabnikom v primeru tehničnih okvar ali težav spletne strani (naročnik in poslovni partnerji pri izvedbi spletne strani);
  • občasno pošiljanje elektronskih sporočil (e-pošte) z vsebino, povezano s spletnim mestom komercialne ali nekomercialne narave.

Ponudnik bo uporabniku kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način odjavi od prejemanja njegovih e-sporočil.

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije, ter skladno s svojim internim pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik podatkov o uporabnikih v nobenem primeru NE bo posredoval tretjim osebam.